Populärt med språkresor

Det har länge varit populärt att åka iväg på olika former av språkresor för att ha möjligheten att lära sig ett nytt språk samtidigt som man utforskar andra länder och lär känna nya vänner. Det kan vara ett stort steg för en själv som individ att prova sina vingar och bege sig ut på egen hand på en språkresa och man växer och utvecklas enormt som person under den vistelsen. Alternativt kan man åka ett par kompisar ihop och tillsammans få en helt oförglömlig resa.

Vanligt är att man åker på en språkresa några veckor under något sommarlov i högstadiet eller gymnasiet men det finns också språkresor som man kan åka på redan på mellanstadiet men också senare i livet när man har gått ut gymnasiet.

språkresor frankrike

Eftersom det är populärt att åka på språkresor under högstadiet framför allt, så väljer många att studera språk som de redan läser i skolan och vill bli bättre på. Populära språk att lära sig på språkresor är därför engelska, spanska, tyska, franska och italienska.

För att studera engelska utomlands finns det flera spännande destinationer som lockar, bland annat olika delar av Kalifornien, New York men även London och Australien. På dessa destinationer finns det flera sevärdheter att upptäcka i samband med sin resa.

Spanska läser man bäst i Spanien och framför allt Madrid är en stad dit hundratals elever åker varje år för att lära sig mer om både språket och kulturen. Malta är ett populärt resmål som har en fantastisk natur och är populärt för att garantera sol och bad på språkresan.

Franska och tyska läser man bäst i dess respektive hemland och destinationerna i dessa länder är ofta inte lika många att välja mellan.

språkresa spanien

Vill man läsa något mer udda språk och se en helt annan kultur finns också språkresor till Asien där man kan studera japanska i Japan.