Anlita flyttfirma från Helsingborg

Ibland kan det trots noggrann planering och generösa tidsramar köra ihop sig ändå. Flytten från Helsingborg till Stockholm var nitiskt genomgången in i minsta detalj för att allt skulle klaffa och det var nära att allt hade gått som det var tänkt. Det finns dock något att lära efter de flesta katastroflägen, och så var det även i detta fall. Häng aldrig upp en flytt över halva landet på att vänner och bekanta ska ställa upp. Det är inte bara personliga omständigheter för en själv som kan förskjuta fasta scheman utan även för de som har lovat att ställa upp. Det kommer aldrig mer bli tal om långväga flytt utan flyttfirma oavsett vad som lovas eller svärs.

Offerter från lokala flyttfirmor

I efterhand hade det varit klokt att istället nyttja tiden före flytten till att hitta den bästa Helsingsborgsbaserade flyttfirman till det bästa möjliga priset. Då hade man kunnat ta in anbud mer än en månad innan själva flytten skulle gå av stapeln. Det hade sparat tid, huvudvärk och pengar att låta experter sköta transporten. En stor lastbil hade räckt istället för att behöva betala för hyrda släpvagnar och skåpbilar som istället fick bli stående. Det hela slutade med en serie långa och sega bilturer fram och tillbaka på egen hand.

Hjälp med både packning och transport

Hade en lokal flyttfirma från Helsingborg anlitats hade de mot betalning kunnat bistå även med packningen som nu blev allt annat än planerad. Stressen över det akutändrade upplägget gjorde upplevelsen allt annat än trevlig. Även bärhjälp hade uppskattats då lägenhetstrapporna aldrig känts värre. Att få hela flyttlasset transporterat på en gång utan att behöva köra flera gånger hade varit guld värt. Då hade man kunnat ta emot lasset och packa upp i lugn och ro på den nya adressen. Ta hjälp i förväg istället för att i efterhand konstatera att det hade blivit billigare på alla sätt.